2015-2016 GAP GELECEĞİMİZDİR Programı Kapanış Töreni gerçekleştirilmiştir.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından uygulanmakta olan GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli kapsamında Suyun Etkin Kullanımı ve Suya Hazırlık faaliyetleri altında yürütülen GAP GELECEĞİMİZDİR projesi slogan, büyüklere mektup, kompozisyon ve resim yarışması gerçekleştirilmiştir.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ 15. Bölge Müdürlüğü ile işbirliğinde yürütülmekte olan GAP GELECEĞİMİZDİR projesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında 6 ilkokulun 4.sınıflarında uygulamaya konmuştur.

GAP Projesi tüm sektörleri kapsamakla birlikte, tarım sektörü lokomotif görevi üstlenecek konumdadır. Bu açıdan bakıldığında, su ve toprak kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımı sadece çiftçileri değil, hepimizi ilgilendirmektedir.  Bu nedenle su ve toprak kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı konusunda “toplumsal bilincin” oluşturulması için toplumun tüm kesimleri bilgilendirilmeli ve bilinçlendirilmelidir. Bu anlamda geleceğin büyükleri olan küçüklerin, “Ağaç yaş iken eğilir” felsefesi ile bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri bu projenin temel amacıdır. “GAP GELECEĞİMİZDİR” projesi bu anlayışla hazırlanmış ve sorunların topluma mal etmek suretiyle çözümünü hedeflemektedir. Bu proje Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmektedir. Proje Şanlıurfa Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 6 ilkokulda 57 sınıfta yaklaşık 2000 öğrenci ile yürütülmüştür.

Bu kapsamda, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma sahasında yaklaşık 600 öğrenci ve 150 kurum kuruluş yetkilisinin katılımı ile Fidan Dikim ve Uçurtma Şenliği ve “Suyun Kaynaktan Musluğa Yolculuğu” konulu Atatürk Barajı ve Su Arıtma Tesisine teknik gezi düzenlenmiştir. Bunun yanı sıra her öğrencinin kendi yetiştiriciliğini yapacağı çilek, patlıcan, biber ve domates fideleri dağıtılmıştır.

Bu kapanış törenimizde gerçekleştirilen kompozisyon yarışması için ‘GAP’ın geleceğimize etkileri’, slogan yarışması için “GAP’ ı en güzel tanımlayan slogan”, resim yarışması için “GAP’ın geleceğimize etkileri”, büyüklere mektup için “ Aile bireylerinin su ve elektrik tasarrufunu neden ve nasıl yapılmaları gerektiği” konularında toplam 338 eserin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Yarışmada 4 konuda dereceye giren eserler Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonca belirlenmiştir. Bunun yanı sıra 60 mansiyon eseri de GAP TEYAP tarafından seçilmiştir. Yarışmada birincilik ödülü kazananlara tablet bilgisayar, ikincilik ödülü kazananlara bisiklet, üçüncülük ödülü kazananlara ise saat hediye edilmiştir. Mansiyon ödülü almaya hak kazanan öğrencilere de içinde mini kırtasiye ihtiyaçları olan sırt çantası hediye verilmiştir. Dereceye giren ödülleri GAP TEYAP olarak birlikte çalıştığımız Haliliye Ziraat Odası, Suruç Ziraat Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından temin edilmiştir.