GAP-TEYAP Model Uygulama Programı Kapsamında Serbest Tarım Danışmanlarına Adıyaman da “Badem Yetiştiriciliği” Eğitimi gerçekleştirilmiştir.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan GAP-TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programının uygulanmasına 1 Ocak 2014 tarihinde başlanmıştır. Program faaliyetlerden birisi de “Tarım Danışmanları için Eğitim” faaliyeti olup bu kapsamda 2015 yılı içerisinde düzenlenecek 20 eğitim ile yaklaşık 400 tarım danışmanının muhtelif konularda eğitilmesi planlanmıştır.

GAP Bölgesi badem üretimi açısından oldukça önemli bir alandır. Adıyaman genelinde ise üretim alanı bakımından her yıl artış gösteren ve çok talep gören bir üründür. Konu hakkında ilde tecrübe sahibi fazla teknik eleman bulunmaktadır. Bu eksikliği gidermek adına çiftçi örgütlerinde görevli tarım danışmanları ve diğer serbest çalışan tarım danışmanlarını kapsayan “Badem Yetiştiriciliği” konulu eğitim yapılması planlanmıştır. Verilen bu eğitimle tarım danışmanlarının badem konusunda tecrübelerinin artırılması amaçlanmıştır.

GTH Adıyaman İl Müdürlüğü ve GAP-TEYAP uzmanları tarafından 19 Kasım 2015 tarihinde Adıyaman-GTH İl Müdürlüğü Konferans Salonu düzenlenen eğitime Adıyaman ilinden 71 tarım danışmanı katılmıştır.  Badem bahçesi tesisi kriterleri, çeşit seçimi, aralık hesabı, dikim, vs. bitki koruma, gübreleme, budama konularının teorik ve pratik verildiği eğitimde katılımcılara eğitim “katılım belgesi” verilmiştir.