GAP TEYAP III. Aşaması (Sürdürülebilirlik) kapsamında “Tarımsal Yayım ve Danışmanlığın Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel gerçekleştirilmiştir.

Panel 03 Mart 2017 tarihinde Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Eğitim Merkezi’  nde düzenlenmiştir. Düzenlenen panele GTH Şanlıurfa KTV Şube Müdürlüğü, ZMO Şanlıurfa Şube Başkanlığı ve GAP TEYAP panelist olarak katılmıştır. Panelistler; GAP TEYAP Örgütlenme ve Yayım Sorumlusu Bünyamin ASLAN- “Tarımsal Yayım Sistemleri ve Bu Sistemleri Dünyada Uygulayan Ülkeler”, GTH Şanlıurfa İl Müdürlüğü KTV Şube Müdürü M.Sait GÜNEŞ- “Hali Hazırdaki Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Mevzuatı Ve İlde Danışmanlık Adına Yapılan Çalışmalar”, ZMO Şanlıurfa Urfa Şube Başkanı Mehmet ŞAKA-“Tarımsal Yayımın Geleceği Ve Bir Yayımcı Nasıl Olmalı “ konularında sunumlar yapmışlardır.  Oturum Başkanlığını GAP BKİ Bölge Müdürlüğü Tarım Orman Birimi Şube Müdürü Celal KAYA’ nın yaptığı panelde açılış konuşmalarını GTH Şanlıurfa İl Müdürü Dr. Murat ÇAKMAKLI ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Hasan KILIÇ yapmıştır. GAP illerinden gelen tarım danışmanları ve Şanlıurfa’daki teknik elemanların katıldığı panele toplamda 81 teknik eleman katılmıştır. Panel sonunda katılımcıların soru, görüş ve önerileri alınarak program tamamlanmıştır.

Bölgemizde 500’ e yakın çiftçi örgütü bulunmaktadır. Bu çiftçi örgütlerinin 46’ sı tarımsal danışmanlık yetkisine sahip olup 221 tarım danışmanı istihdam etme hakkı bulunmaktadır. Ancak hali hazırda 35 çiftçi örgütü, 105 tarım danışmanı GTH Bakanlığı tarafından destek alarak hizmet vermektedir. İşte bu noktada tarım danışmanlığının sürdürülebilirliği için gerekli çözüm önerilerinin sunulması amacıyla bu panel gerçekleştirilmiştir.

Panelin sonunda hem tarım danışmanlarının hem de kurum kuruluşlardan katılan yetkililerin önerileri dikkate alınarak hazırlanacak rapor ilgili makamlara sunulacaktır.