GAP BKİ Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan GAP-TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programının uygulanmasına 1 Ocak 2014 tarihinde başlanmıştır. Program faaliyetlerden birisi de “Tarımsal Eğitim” faaliyeti olup, bu kapsamdaki uygulamaya 23 – 27 Haziran 2014 tarihleri arasında Adana’ dadüzenlenen “Sulama Yayımcı Temel Eğitimi” ile devam edilmiştir.

Eğitime; GAP Model İl Koordinatörlerinin yanı sıra Model kapsamında GAP tarafından çiftçi öğütlerinde görevlendirilen kısa dönem uzmanlar ve hali hazırda bu örgütlerde çiftçi örgütleri tarafından tarım danışmanı olarak istihdam edilenlerden oluşan toplam 23 teknik eleman katılmıştır.

GAP-TEYAP Model uygulama alanlarında faaliyet gösteren yayım elemanlarının “su kaynaklarının etkin kullanılması” konusunda çiftçilere hizmet verme kapasitelerin arttırılmasını amaçlayan ve beş gün süren eğitimde; “• Bitki-Toprak-Su İlişkisi, • Yağmurlama Sulama Yöntemleri, • Damla Sulama Yöntemleri, • Yüzey Sulama Yöntemleri ve • Drenaj ve Arazi Islahı konuları yer almıştır.

GTHB – Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (Adana-Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü) gerçekleştirilen eğitimde teorik anlatımların yanı sıra, pratik – örnek uygulamalara da yer verilmiştir. Eğitim, GTHB Adana – Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü konu uzmanları tarafından verilmiş olup katılımcılara eğitim sonunda “katılım belgesi” verilmiştir.