GAP TEYAP Model Uygulama Programından Tarım Danışmanlarına “PCM-Proje Hazırlama” eğitimi gerçekleştirildi

GAP BKİ Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan GAP TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programının uygulanmasına 1 Ocak 2014 tarihinde başlanmıştır. Program faaliyetlerden birisi de “Tarım Danışmanları için Eğitim” faaliyeti olup bu kapsamda 2015 yılı içerisinde düzenlenecek 20 eğitim ile yaklaşık 400 tarım danışmanının muhtelif konularda eğitilmesi planlanmıştır.

GAP Bölgesinde her yıl muhtelif finans kurumları tarafından önemli miktarlarda hibe yardımı yapılmaktadır. Bu kapsamda AB, SODES, Ulusal Ajans, IPARD, GAP BKİ, Kalkınma Ajansları, Tarım Bakanlığı bunlar içerisinde önemli olanlarıdır. Bu kurumlar hibe yardımlarını birer proje karşılığında vermektedirler. Finansörler farklı olsa da hibe için istenen projelerin belli bir formatta ve kalitede olması aranmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek projelerin başarısı öncelikle iyi-ayakları yere basan-gerçekçi projelerden geçmektedir. Düzenlenen bu eğitim programı ile GAP Bölgesindeki tüzel ve özel kişilerin bu fonlara daha iyi projeler hazırlayacaklar ve bölgeye gelen kaynaklar daha rantabıl ve verimli kullanılacaktır. Eğitim uygulamalı olarak verilmiştir ve GAP-Model kapsamında planlanan 5 yatırım projesinin hazırlığı da eğitim esnasında uygulamalı olarak ele alınmıştır.

Ayrıca bu eğitim ile Model kapsamında çalışılan çiftçi örgütlerinde tarımsal yayım hizmetlerinin mali sürdürülebilirliğini sağlamak için planlanan “Gelir Getirici Faaliyetlerin” projelendirilip, ilgili finansörlere sunulması konusunda farkındalık sağlanacaktır.

PCM Proje Hazırlama konusunda uzman olan Sayın Nergiz UZUN tarafından verilen ve Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitime GAP Bölgesinden 35 tarım danışmanı katılmıştır. Katılımcılara eğitim sonunda “katılım belgesi” verilmiştir.