GAP TEYAP Model Uygulama Programından Tarım Danışmanlarına “Zeytin Yetiştiriciliği” eğitimi gerçekleştirildi

GAP BKİ Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan GAP TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programının uygulanmasına 1 Ocak 2014 tarihinde başlanmıştır. Program faaliyetlerden birisi de “Tarım Danışmanları için Eğitim” faaliyeti olup bu kapsamda 2015 yılı içerisinde düzenlenecek 20 eğitim ile yaklaşık 400 tarım danışmanının muhtelif konularda eğitilmesi planlanmıştır.

GAP Bölgesi zeytin üretimi açısından oldukça önemli bir alandır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde zeytin üretimi yapılan alanlarda çiftçilere danışmanlık hizmeti veren model kapsamındaki çiftçi örgütlerinde çalışan yayım elemanlarının zeytin yetiştiriciliği konusunda bilgi ve tecrübe eksikliğinin olduğu tespit edilmiştir. GAP TEYAP kapsamında yapılan eğitim ihtiyaç analizi çalışmasında zeytin yetiştiriciliği konusu en çok talep edilen eğitim konularından birisi olmuştur. Bu eğitim ile; GAP Bölgesinde önemli bir ürün olan zeytin bitkisinin, yetiştiriciliği, işlenmesi (sofralık, yağlık olarak vb.) ve muhafazası konularında, GAP TEYAP Çiftçi örgütleri merkezli çoğulcu yayım modeli kapsamında çalışan tarım danışmanlarının bilgi ve tecrübe kapasitelerini yükseltmek amaçlanmıştır.

GTHB İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları tarafından 19 – 23 Ekim 2015 tarihleri arasında İzmir’ de düzenlenen eğitime GAP Bölgesinden 19 tarım danışmanı katılmıştır.  Hem uygulamalı hem de teorik olarak verilen eğitimde katılımcılara eğitim sonunda “katılım belgesi” verilmiştir.