GAP-TEYAP Model kapsamında

 GAP Bölgesi Yayım Elemanlarına ilk defa “Genel Arıcılık” eğitimi düzenlendi.

Uygulanmasına 1 Ocak 2014 tarihinde başlanan GAP-TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programının faaliyetlerden birisi de “Yayım Elemanları için eğitimler” konusu olup bu kapsamda 2014 yılı içerisinde düzenlenecek 20 eğitim ile yaklaşık 400 yayım elemanının muhtelif konularda eğitilmesi planlanmıştır.

Model kapsamında GAP Bölgesinde yayım elemanları ile yapılan eğitim ihtiyacı analiz çalışmasında; arıcılık konusunda büyük bilgi ve tecrübe eksikliğinin yanı sıra bu konuda önemli bir eğitim talebinin olduğu tespit edilmiştir. GAP Bölgesindeki çiftçi örgütlerinde tarımsal eğitim ve yayım faaliyetleri yürüten yayım elemanlarının yöre çiftçisiyle daha etkin iletişim kurarak hizmet kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan ve 13 – 17 Kasım 2014 tarihleri arasında 5 gün gün süren “Genel Arıcılık” konulu eğitimde; arılı kovan hazırlama, ana arı, oğul arı ve arı ürünleri üretme, arı kolonisinin bakım – beslenmesi, arı ürünleri hasadı, arıcılık araç, gereç ve ekipmanlarının bakım- onarım işlemleri vb. gibi temel konular işlenmiştir.

GTHB Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu-Arıcılık Şubesi konu uzmanları tarafından verilen eğitimin uygulama çalışmaları da yine aynı işletmenin kampüs içindeki arıcılık biriminde gerçekleştirilmiştir.

Eğitime GAP Bölgesinden 20 yayım elemanı ve katılımcılara eğitim sonunda “katılım belgesi” verilmiştir.